За нас

Защо създадохме този кът на щастието?

Преди време преоткрихме този прекрасен район. Веднага и точно тогава в онзи магичен момент разбрахме няколко неща. Разбрахме колко много обичаме духа на стария български дом. Разбрахме че трябва да покажем на колкото се може повече хора красотата на заобикалящата ни природа, автентичния бит и архитектурата на вечните български къщи. След много работа и перипетии възстановихме и леко подмладихме място, което считаме за идеалното, където тялото среща душата. Това е кътчето, което ни помага да открием значението на думата спокойствие. В следващите редове ще добавим и малко от нещата наоколо, превръщащи района от приятен във вълшебен.
– в един радиус от 5 км. тук текат три реки – Струма, Драговищица, Шегава.
– тукашните хора наричаме района свещен, защото в района се усеща една особено чиста енергия.
– намирайки се в подножието на планина Риша и връх Риш, каньонът Шегава с множество от интересни скални фигури и почти непристъпните си образувания е изключително място за хора с откривателски дух.
– еко пътеката от с. Раждавица води до Скакавишки водопад – трети по големина в България.
– на 6-7 км. се намира и първото място на което се е заселил Св. Иван Рилски а именно пещера „Козарника“ до с. Гърбино. В близост до селото се намират две стари български черкви от 11 – 12 век: „Свети Атанасий“ , наричана още и Свети Атанас Летни, другата църква е „Света Богородица“.
– наблизо са още Земенски пролом, къщата музей на Владимир Димитров – Майстора, развалините на средновековната крепост „Трите кули“, Вековната черница на повече от 500 години – в местността „Азна“ и още, и още, и още.

Как да не обичаме това Място.